Ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez’in “Kolera Günlerinde Aşk” adlı eserini çağrıştıran, yaz mevsiminden çalınma, bu güneşli günlerde Covid-19 ile savaşmaya devam ediyoruz. Nasıl bir bela olduğunu anlamamızın üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Bu zaman zarfında, Covid-19 tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok önemli izler bıraktı.
Yapılan araştırmalar, Covid-19 sürecinin tüm dünyada, dijital dönüşümün yaklaşık 10 yıl daha ileri alınmasına yol açtığını göstermektedir. Bu konuda en muhafazakar kurumlar bile; stratejilerini tekrar gözden geçirdiler ve yapılarını bu yeni geleceğe uydurmak için harekete geçtiler. Toplumun temel taşı olan aile ve bireyden başlayarak bu gelişimin tüm dünyayı çok kısa bir sürede sarmaya başladığını görmekteyiz.
Karantina ve sokağa çıkma kısıtlamalarının etkisi ile tüm işlerimizi artık evden yapmaya başladık. Bu sayede, 2020 yılında e-ticaret sektöründeki artış, bir önceki yıla göre %60 mertebelerinde gerçekleşti. Şirketler, uzaktan çalışan personeller ile operasyonlarını yürütmenin pratiğini zorunlu olarak deneyimlediler. Bu deneyimin beklentilerin ötesinde faydalar sağladığı anlaşıldı. Bu kapsamda, basından takip ettiğimiz kadarıyla ülkemizdeki büyük holdinglerden biri onbinlerce çalışan için uzaktan çalışma modelinin kalıcı hale getirileceğini açıkladı. Bu gelişmeler çığ etkisi ile tüm sektörü çok kısa sürede başka bir modele dönüştürecektir.
Artık yeni normalden bahsediyoruz…
Bu yeni normalin getirdiği yeni yaşam tarzında, bilişim ihtiyaçları da evrim geçiriyor. Son yıllarda evlerde önemi tartışılmaz olan internet bağlantıları artık çok daha kritik hale geldi; hatta bir kesinti oluştuğunda nasıl bir kaos yaşandığını evde bizzat deneyimlemiş biri olarak biliyorum. Böyle bir kesintide deyim yerindeyse hayat durmaktadır. Üstelik internet bağlantısının kesintisizliği de yeterli değil, “upload” yönündeki düşük hızlı kapasitenin artmasının yöntemleri de aranmaktadır. Firmalar ve şahıslar; evden yönetmek zorunda oldukları ağlarını, IoT sistemlerini ve diğer kritik altyapılarını bulundukları yerden güvenli erişim sağlayarak ve kesintisiz yönetmek zorundalar. Kullanımı her geçen gün artan ve çift yönlü yüksek bant genişliği gerektiren video konferans uygulamaları da sorunsuz ve performanslı olarak çalışmak zorunda.
Vitel olarak, 30 yıla dayanan hizmet dönemi ve deneyimli kadrolarla bugüne kadar bayi ve müşterilerimizin yanında olduk. Sektörün geçirdiği bu kritik evrimin her aşamasında çözümlerimizle ve yaptığımız yatırımlarla çok daha etkin ve sorumluluğumuzun bilincinde hareket ettik, aynı çizgide yolumuza devam ediyoruz.
Danışman kadrolarımızın periyodik olarak verdiği eğitimler ve artık sıkça gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizden de takip edebileceğiniz üzere çok sayıda markamızla bu yeni normalin getirdiği tüm ihtiyaçlara karşılık verebilecek çözümleri sağlayabilecek durumdayız.
Vitel, sizlerin katkıları ile artarak büyümeye, sektöre katkı sağlamaya ve güveninize layık olmaya devam edecek.
Salgın ile gelen “Yeni Normal” sürecinin ardından salgının sona ereceği “Yeni Yeni Normal” sürecini kısa zamanda kucaklayabilmek dileğiyle…
Sağlıkla kalın, bizimle kalın!