OpManager, cihaz şablon sayısını iki katına çıkartarak iş yükünüzü yarı yarıya düşürüyor

Geçen ay, OpManager UX’in gururlandırıcı açıklamalarını duyduk ve sürekli gelişimimizin kullanıcılarımıza olumlu etkilerinden başka hiçbir şey bizi daha mutlu edemezdi. Her zaman büyüyen IT altyapı ihtiyaçlarınızı karşılamakta istekli olduk ve bu yüzden size, yeni 4.000 adet cihaz şablonu bilgisini sunmaktan memnuniyet duymaktayız. Bu sayı, şu anki OpManager cihaz şablonu sayısını ikiye katlayarak 8.000’in üzerine çıkarmakta ve kapsamlı network yönetimi hedefinize yardımcı olmaktadır. Router, switch, RAID depolama alanları, Domain Controller, firewall, UCS ve yazıcı gibi birçok cihazınızı şimdi daha kolay izleyebilirsiniz.

 

OpManager’daki cihaz şablonları ne işe yarar?

 

OpManager cihazları kendi mimarilerine göre sınıflandırır. Bu sınıflandırılmış cihazları, cihaz şablonu denilen önceden tanımlı cihaz ve üretici tipi konfigürasyon setine göre ilişkilendirir. Cihaz şablonları, sizin bir yapılandırma değişikliğini birden fazla cihaz için bir kerede uygulamanızı sağlar. OpManager network cihazlarını sunucu, yazıcı, switch, router ve firewall şeklinde sınıflandırmanızı sağlar ve Cisco, Juniper, Meraki, 3Com, Fortinet, HP, D-Link, Palo Alto Networks gibi birçok cihaz üreticisini destekler.

 

 

Neden yerleşik cihaz şablonlarına ihtiyacım var?

OpManager, izlemeyi kolay hale getirmek için önceden tanımlı cihaz şablonlarınızın ansiklopedik bir listesini sunar. Ağınızdaki herhangi bir bileşeni OpManager’a ekleyebilirsiniz. Bu bileşenler tanımlanır, listelenir, kategorize edilir ve sürekli izlenir. Cihaz tiplerinizi listeleyebilir, cihaz özellikleri ekleyebilir ve ağınızdaki her bir bileşen için envanter bakımını gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca cihaz şablonları kullanarak toplu bir şekilde eşik değerler tanımlayabilir, parametreleri izleyebilir ve cihazlar için zaman aralıkları belirleyebilirsiniz. OpManager ayrıca özelleştirilmiş cihaz şablonu oluşturmanızı da sağlar, fakat yerleşik şablonlar size zaman kazandırır ve bunun için fazladan efor harcamazsınız.

 

 

OpManager’ın cihaz şablonları ile kurumumun etkililiğini nasıl geliştirebilirim?

Bir örnek üzerinden gidelim: Diyelim ki iki sene önce bir e-ticaret web sitesine başladınız. Cisco MCS 7825I sunucunuzun erişilip çalıştığından emin olmak için OpManager kullanıyorsunuz. Sunucu izleme eşik değeri olarak iki dakikalık arayla CPU kullanımının %75’inin aşılması ayarını yaptınız. Ayrıca, işlem sayısı monitörünü ekleyerek kaç adet işlemin sunucuda çalıştığını kontrol ediyorsunuz.

Birden, işleriniz açıldı ve bu gelişme karşısında memnunsunuz. Fakat, bunun ayrıca bir probleme dönüşebileceğini de anladınız çünkü işlerinizi destekleyen daha fazla IT altyapısına ihtiyacınız olacak ve bu da granül yapıda network performans izlemesi anlamına gelmekte.

İşlerin açılmasıyla, şimdi toplamda monitör edilecek yedi adet Cisco MSC 7825I sunucunuz var. CPU kullanımınız çoğunlukla %80’lerin üzerinde fakat bu gerçek trafiği etkilememekte. Bu yüzden, basit bir şekilde eşik değeri %85’e çıkarttınız. Çok daha fazla sipariş ile ilgilendiğinizden izleme aralığını bir dakikaya çektiniz. Ayrıca, sunucu sıcaklığını ölçecek bir monitör daha eklediniz ve daha az metriğe odaklanmak için işlem sayısı monitörünü iptal ettiniz. Sonunda, bütün sunucuları değiştirilen eşik değeri yapılandırması ile iliştirdiniz. Bütün bunlar, ağınızdaki her bir cihazınızın keşfedilmesi ve uygun bir şablona iliştirilmesiyle kolaylıkla yapılabilmektedir. Çalışmalarınız, cihazlarınız için tutmak istediğiniz monitörlerin seçimiyle azaltıldı. En iyi kısmı ise, cihaz şablonları size birçok sunucu için yapılacak değişiklikleri otomatik olarak bir kerede yapmanıza imkân sağlamaktadır.

OpManager cihaz şablonları, siz işlerinizle ilgilenirken rahat bir nefes almanızı sağlar. Bunun yanında, eşik değer aşımlarını SMS, e-posta ya da web alarmları gibi tercih edebileceğiniz bildirimlerle haberdar olursunuz. Bu yüzden neden bekleyesiniz? Konu network altyapınız olduğunda, OpManager’ın için bütün ağır işi yapmasına izin verin. OpManager‘ı ücretsiz olarak deneyin.

 

ManageEngine Demo talepleriniz için lütfen tıklayınız.