Otokar – Ramise KOÇAK

Türkiye’nin en büyük araç üreticilerinden birisi olan Otokar, BT yardım masasında ManageEngine ServiceDesk Plus’ı tercih etti. Firmanın askeri araç üretim biriminde tüm BT destek çağrıları ManageEngine platformu üzerinden veriliyor.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 1963’ten bu yana kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunuyor. Sakarya’daki 552.000 m²’lik alana kurulu fabrikasında 2000’den fazla çalışanıyla faaliyet gösteriyor.

Otokar, toplu taşımacılık alanında otobüs, nakliye ve lojistik sektörü için semi-treyler ve hafif kamyon, savunma sanayii için taktik tekerlekli araçlar ve taktik tekerlekli ve paletli zırhlı araçlar üretiyor.

Yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olan Otokar, bugün otomotiv ve savunma sanayiinde fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünleri ile yer alıyor.

İnternete Kapalı Ağ

Otokar’ın askeri araçlar bölümü yaklaşık 150 mühendisten oluşuyor. Bu bölümün BT altyapısı güvenlik nedeniyle kapalı bir yapıda ve internete herhangi bir bağlantı bulunmuyor.

Güvenlik önlemlerinin üst düzeyde önem taşıdığı BT yapısında, BT destek taleplerine hızlı bir şekilde cevap verme ve yapılan destek işlerinin kayıt altına alınması büyük önem taşıyor.

Firma bu ihtiyaç doğrultusunda piyasadaki BT yardım masası çözümlerini incelemiş, sunduğu özellikler ve yüksek fiyat/performans oranını göz önüne alarak ManageEngine ServiceDesk Plus ürününde karar kılmış.

 

Otokar’ın askeri araçlarına ManageEngine damgası!

Otokar CAD Sistemleri Bölüm Yöneticisi Ramise Koçak, kendileri için sorunlara doğru zamanda müdahale etmenin büyük önem taşıdığını belirterek, ServiceDesk Plus sayesinde BT destek hizmetlerinin süresini kısaltıp kalitesini artırdıklarını beliriyor.

Otokar askeri araçlar bölümünde 5 kişilik bir IT ekibi bulunuyor. Bu IT ekibi yaklaşık 150 kişilik mühendis kadrosuna hizmet veriyor. Mühendisler herhangi bir BT sorunu yaşadıkları zaman web üzerinden çağrı açıyorlar. Açılan çağrı ilgili BT destek uzmanına yönlendiriliyor, öncelik sıraları belirleniyor ve SLA yapısına göre çözümleniyor. ServiceDesk Plus üzerinde günde ortalama 50 talep gerçekleşiyor ve bu taleplere verilen cevaplar detaylı bir şekilde raporlanıyor.

Eskiden Telefon ve E-posta Kullanılıyordu

Ramise Koçak, ManageEngine öncesinde BT destek taleplerinin e-posta ve telefonla geldiğini ve hangi BT destek uzmanı müsaitse onun tarafından karşılandığını anlatıyor. ManageEngine’den sonra çözüm sürelerinin kısaldığını ve çalışanların performansını daha iyi değerlendirmeye başladıklarını anlatan Koçak, gelişmiş raporlama araçları sayesinde en çok karşılaşılan sorunları belirlediklerini söylüyor.

Otokar ManageEngine ServiceDesk Plus’un satın almasında kiralama yöntemini tercih etmiş. Ramise Koçak, kiralama yönteminin kendileri için daha avantajlı olduğunu söylüyor. Koç Sistem tarafından gerçekleştirilen projeye Vitel tarafından teknik destek veriliyor.

Üründen çok memnun olduklarını anlatan Ramise Koçak, ManageEngine ServiceDesk Plus’ı “sıkıntısız bir yazılım” olarak tanımlıyor. Vitel’in verdiği satış öncesi ve sonrası destekten de memnun olduklarını anlatan Koçak, ManageEngine’i BT destek yapısını yönetmek isteyen tüm firmalara önerdiklerini söylüyor.

 

Ramise KOÇAK

Otokar

CAD Sistemleri Bölüm Yöneticisi