Peplink ürünleri; kurumsal yapılanmayı daha kolay hale getirecek, onun üzerinde daha gelişmiş kontroller sağlayan ve network güvenilirliğini artıracak araçlarla gelmektedir.
Uzak Kullanıcı VPN Erişimi
IPSec destekli L2TP protokolü ile uzak kullanıcılar ağınıza güvenli ve kolay şekilde bağlanabilir. L2TP çoğu sistem tarafından desteklenir, ancak desteklenmediği legacy sistemlerde PPTP kullanılabilir.
SIM Kart USSD Desteği
Peplink, USSD desteği ile operatörden sorgulama yaparak SIM kartla ilgili bilgileri (kullanım, kart durumu, servis durumu gibi) alabilir ve sistem yöneticisine verebilir. Peplink üzerinden operator USSD kodlarını gönderebilmek mümkündür.
Detay için How to Use USSD Codes on Cellular-Enabled Routers sayfasını inceleyiniz.
Zaman Bazlı Konfigürasyon
Peplink üzerindeki belli fonksiyonlar (WAN bağlantıları, yerleşik AP, çıkış kuralları, firewall ve PoE gibi) değişik zamanlarda ve kullanıcı bazlı olarak konfigüre edilebilir. Böylece her kural ona tanımlanan zaman aralığında ve tanımlanan kişiler için aktif hale gelebilir.
Detay için How to use Time-Based Configuration (aka Config Scheduling) sayfasını inceleyiniz.
LAN Portlarını WAN Olarak Kullanabilme
Ek bir lisansla ve gereken durumlarda 3 LAN portu WAN portu olarak kullanılabilir. Bu özellik MAX HD4 ve Balance One ürünlerinde mevcuttur.
PepVPN Port Yönlendirme
“Running NAT” olarak da isimlendirilebilen bu özellik sayesinde içerideki her client makinaya ayrı bir TCP port atabilir ve uzak cihazlar her makinaya ayrı ayrı erişebilirler.
Çoklu SpeedFusion Tünel Desteği
Aynı lokasyona Peplink router üzerinden 5 adede kadar tünel yaratılabilir, her tünel farklı politika ve trafik için kullanılabilir. Bu, trafik yönlendirme ve önceliklendirme için daha ileri bir kontrol sağlar.
Detay için Outbound policies within a PepVPN or SpeedFusion tunnel sayfasını inceleyiniz.
Transparan Topoloji (Drop-in Mode and LAN Bypass)
Çeşitli sebeplerle Peplink kurmak üzere mevcut network topolojisi ve IP adresleme yapısı değiştirilemiyorsa bu durumda Peplink Drop-in modda kurulabilir. Bu durumda Peplink ağa transparan olarak girer ve mevcut adresler Peplink üzerinden aynen yönlendirilir. Eğer herhangi bir sebeple Peplink cihazının elektriği kesilirse LAN Bypass özelliği sayesinde mevcut trafik kesilmeden yoluna olduğu gibi devam eder.4
Detay için Peplink | Pepwave YouTube kanalındaki How to Configure Drop-in Mode videosunu izleyebilirsiniz.
VRRP İle Yedeklilik
Kurumun ihtiyaçları gereği kesintisizlik (no single point of failure) ön planda ise iki router VRRP ile HA modda kurulabilir. Bu durumda ana cihazda bir sorun olunca standby olan cihaz kesintisiz şekilde devreye girer.
Detay için Configuring 1+1 Backup by High Availability (HA) sayfasını inceleyiniz.
USB Modem ve Akıllı Telefon Internet Paylaşımı
Erişim çeşitliliğini artırmak ve bazı proje ve durumlarda kullanmak üzere USB porttan takılan bir LTE modem veya Android akıllı telefon alternatif bir WAN portu olarak kullanılabilir. Peplink 200’den fazla modem modelini desteklemektedir. Android akıllı telefonlarda ise 4.1 ve üzeri desteklenmektedir.
Desteklenen modemler için Supported 3G/4G LTE USB Modem sayfasını inceleyiniz.
Detay için 5Gstore YouTube kanalındaki USB Tethering with Peplink and Pepwave Routers videosunu izleyebilirsiniz.
IP Passthrough Failover
Uygulamada LTE yedekleme olarak bilinen bu topolojide Peplink arkasındaki LAN network, DSL altyapısından gelen IP adresler üzerinden dış dünyaya iletişim sağlarken DSL kesildiğinde GSM operatöründen gelen IP adreslere switch edilir ve bu kez o IP adresler üzerinden çıkış sağlanır.
URL Loglama
Kullanıcıların ziyaret ettiği tüm web site linkleri kaydedilebilir. Peplink, buna uygun formatta log bilgisi üretebilmektedir, bu sayede 5651 sayılı yasa kapsamına uygun internet erişim logları ilgili sunucuya gönderilebilir.
İçerik Engelleme
Web domain veya uygulama bazında internet trafiği bloklanabilir, bu sayede istenmeyen kullanımların önüne geçilebilir.
Detay için How to Enable Application-Based Blocking sayfasını inceleyiniz.
Web Blacklist
Önceden belirlenen web kategorileri domain belirtmeksizin kara listeye alınıp engellenebilir. Bunun light ve full olmak üzere iki seviyesi vardır. Full versiyon daha büyük bir kara liste içeriyor olup daha spesifik kategorilerde engelleme yapabilir.
Detay için Introducing Web Content Filtering sayfasını inceleyiniz.
Misafir (Guest) Network
Guest SSID üzerinden gelen trafiğin sadece belli subnetlere yönlendirilmesi mümkündür.
Kullanıcı Bazlı Bantgenişliği Kontrolü
Ağda oluşabilecek yoğunlukları engellemek üzere kullanıcı grupları oluşturulabilir ve her gruba farklı trafik politikaları uygulanabilir. Gruplar IP adres veya subnet bazında oluşturulabilir ve gruptaki her kullanıcı için bant genişliği sınırlaması yapılabilir.
LACP Bonding
Birden fazla Ethernet portu tek bir sanal LAN bağlantısı oluşturmak üzere birleştirilebilir. Böylece hem çok daha yüksek bantgenişliği elde edilir, hem de linklerden biri koptuğunda bağlantının kesintisizliği sağlanabilir.
Port Bazlı VLAN
Her LAN portu ayrı bir VLAN içine atanabilir ve portun trunk veya access port olarak kullanılabilmesi mümkündür.
Detay için Assigning a VLAN to a LAN Port sayfasını inceleyiniz.
SIM Kart Havuzları ve Gruplama
InControl üzerinden SIM kart havuzları oluşturulabilir, bunlar gruplara atanabilir ve havuza bir bantgenişliği kotası tanımlanabilir. Eğer bir havuz önceden tanımlanan eşiğe ulaşırsa e-mail uyarısı gönderilmesi sağlanabilir.
Serbest Dolaşım (Roaming) Ülke Seçimi
GSM ülke kodu (MCC) kullanılarak data erişiminin yapılacağı ülke seçilebilir, böylece yavaş bağlantı veya yüksek roaming bedelleri gibi olumsuzlukların önüne geçilebilir.